Sider

fredag 13. april 2012

Hveteboller.

Da er det straks helg og jeg fikk så lyst å lage noe "ekstra" til helga, så da ble det deilige hveteboller. Dem er kjempegode å spise som dem er, eller ha på brunost eller syltetøy, eller hva du måtte ønske. Du kan også fint bruke oppskrifta til å lage f.eks skoleboller, kanelsnurrer o.l. Her er det bare å bruke fantasien!
Ha en flott helg!




Her er min oppskrift:
5 dl melk
200 g smør
2 egg
200 g sukker
100 g gjær (helst fersk)
½ ts kardemomme
½ ts salt
Ca 1 - 1,2 kg hvetemel

*Smelt smøret, ha i melka og varm opp til 37 grader
*Pisk egg og sukker lett sammen
*Bland sammen alle ingrediensene og elt deigen godt
*La deigen hvile seg i ca 30 minutter
*Trill ut boller og la dem heve til dobbel størrelse
*Stekes på 180 grader, midt i ovnen, ca 15-20 minutter, følg med!
*Avkjøles på rist 


Ferske boller med hjemmelaget jordbærsyltetøy! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar