Sider

mandag 14. mai 2012

Saftige havrebrød med gulrot.

I dag ble det sunne og saftige havrebrød med gulrot. Gulrota gjør dem ekstra saftige og nei, det smaker ikke gulrot av dem. Det er vel bare et ekstra pluss med litt grønnsaker med i et brødmåltid. Brødene får en litt nøtteaktig smak; kjempegode! Deigen blir løs og kan ikke trilles ut, del deigen i to og "velt" den over i formene. Veldig enkle å lage, da du ikke trenger kna, trille eller forheve dem.




Til 2 brød trenger du:

50 g fersk gjær
8 dl vann
3 ss rapsolje
1 ts salt
2 dl havrekli
4 dl havremel
6 dl havregryn
8 dl hvetemel
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl finmalte valnøtter
2 dl finraspet gulrot, ca 2 middels store gulrøtter

*Varm vannet til 37 grader og rør ut gjæra
*Bland alle ingrediensene og elt deigen godt i en kjøkkenmaskin
*Smør brødførmene og fordel deigen i begge formene
*La dem heve under plast til dobbel størelse
*Pensle brødene med vann og stø over med havregryn
*Stekes på 200 grader, nederst i ovnen, i ca 40 minutter
*Avkjøles på rist 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar