Til 2 brød trenger du:
50
g fersk gjær
8 dl vann
3 ss rapsolje
1 ts salt
2 dl havrekli
8 dl vann
3 ss rapsolje
1 ts salt
2 dl havrekli
4
dl havremel
6 dl havregryn
8 dl hvetemel
1 dl linfrø
6 dl havregryn
8 dl hvetemel
1 dl linfrø
1
dl sesamfrø
1
dl finmalte valnøtter
2
dl finraspet gulrot, ca 2 middels store gulrøtter
*Varm vannet til 37 grader og rør ut gjæra
*Bland alle ingrediensene og elt deigen godt i en kjøkkenmaskin
*Smør brødførmene og fordel deigen i begge formene
*La dem heve under plast til dobbel størelse
*Pensle brødene med vann og stø over med havregryn
*Stekes på 200 grader, nederst i ovnen, i ca 40 minutter
*Avkjøles på rist
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar