Sider

onsdag 7. november 2012

Fiskegrateng.

Ble fiskegrateng til middag. Du kan selvfølgelig bruke hvilken som helst fisk i den, etter hva du selv ønsker. Strø gjerne litt salt over fisken og la den ligge å trekke en 30 minutters tid, slik at fisken får litt salt og at overflødig væske trekker litt ut. Skyll bare av saltet før du skjærer den opp og har den i sausen, så du ikke får en supersalt grateng.







 
Til 4 personer:
500 g  torskefilet, uten skinn og bein
1 stor gulrot
1/2 stor purreløk
4 ss  smør

5 ss  hvetemel

6-7 dl  melk
1 dl ukokt makaroni
3 egg

   salt
pepper
   1/2 ts muskat

   griljermel

*Sett stekeovnen på 200 grader.
*Kok makaroni i lettsaltet vann.
*Skjær torskefilet i biter.
*Skrell gulrot og skjær i små terninger.
* Vask purren og skjær den opp i tynne skiver.
*Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe med melk og rør godt.
*La sausen koke seg tykk.
*Smak til med muskat, salt og pepper.
*Avkjøl sausen litt.
* Pisk eggene lett og rør inn eggene i sausen.
*Bland torskebitene, makaroni, gulrot og purren inn i sausen og hell gratengmassen over i en smurt ildfast form.
*Dryss over griljermel.
*Stek gratengen på nederste rille i ca. 40 min.
*Server med kokt potet og råkostsalat.







 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar