Sider

lørdag 8. desember 2012

Sarah Bernard.


Disse laget og smakte jeg for første gang i fjor. Da jeg smakte på dem, rett etter dem var ferdig laget, syntes jeg ikke noe om dem. Men etter dem hadde vært i fryseren, og da jeg igjen smakte på dem mens dem enda var bittelitt frosene, fikk smaksløkene en helt annen pip. Himmelsk! Så etter min smak, er dem best når dem har fått stått og "godgjordt" seg i fryseren noen dager. 
Uansett, disse anbefales på det varmeste! 
Av denne oppskrifta får du ca 18-20 stk... selvfølgelig alt etter om du lager dem små eller store.





 Mandelmakroner:
250 g mandler
3 dl melis
2 eggehviter


*Mandlene finmales, helst på mandelkvern. 
*Pisk eggehvittene stive 
*Bland de malte mandlene med melisen. 
*Bland så blandingen forsiktig inn i eggehvitene. 
*Legg 1 ts med røre på bakepapirkledd stekeplate 
*Røra blir tykk, så jeg bruker ta 1 ts røre og trille det forsiktig til en liten ball i hånda. Deretter trykker jeg ballen forsiktig ned så den blir flat.  
*Stek mandelmakronene midt i ovnen ved 200°C i 10 min. 

 Sjokoladekrem: 
150 g smør
1,5 dl melis
2 eggeplommer 
2 ts kakao
2 ss vann 

 *Rør smør og melis sammen.
 *Tillsett eggeplommer.
 *Rør i 2 ts kakao og 2 ts vann.
 *Når makronene er helt avkjølte, kan du sprute på sjokladekremen med en sprøytepose. 
*Når alle makronene har fått sjokoladekrem, settes de i fryseren, slik at de blir helt gjennomfrosene. 
*Det er viktig at kakene er frosne før de dyppes i den smeltede sjokoladen, så unngår du at smøret i sjokoladekremen smelter og blander seg med glasuren.

 

Sjokoladeglasur:
200 g kokesjokolade
3 ss delfiafett

*Smelt sjokoladen og delfiafettet over vannbad; ha sjokoladen og fettet i en kasserolle eller stålbolle, og sett bollen oppi en kasserolle med varmt vann.
*Det er viktig at du har lav temratur på vannet når du smelter sjokoladen, ca 40 grader. Dette for å unngå at sjokoladen brenner seg og blir klumpete. 
*Når sjokoladeblandingen er smeltet helt, dypper du kakene nedi sjokoladen, slik at det dekker sjokoladesmøret og litt av bunnen.

 *Oppbevar dem helst i fryseren, men dem holder seg lenge i kjøleskap.
*Disse tiner raskt når du tar dem ut, og etter min smak er dem best mens dem enda er bittelitt frosene.


Klare for en tur i fryseren, før de får sjokoladetrekk.

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar