Sider

tirsdag 26. mars 2013

Hvetestang med mandelfyll

I morgen reiser vi på påskeferie og da fant jeg ut jeg måtte bake litt for å ha med som påskekos. Nydelig hvetestang med mandelfyll. Akkurat passe søt med en deilig smak av mandel.



Du trenger: 

50 g gjær
100 g smør
2 dl melk
½ dl sukker
1 krm kardemomme
½ ts salt
1 eggeplomme
Ca. 7 dl hvetemel

Fyll:
100 g mandler, finmales
100 g melis
2 eggehviter
(Alternativt kan du bruke 100 g ferdigkjøpt kransekakemasse, men bruk da kun 1 eggehvite)

Deigen:
*Smelt smør, hell melken over og varm opp til 37 grader
*Løs opp gjæra i melka
*Tilsett salt, sukker, kardemomme og eggeplomme i melkeblandingen og rør godt med en visp, så alt får blandet seg godt
*Bland i det meste av melet og elt deigen godt
*Heves 1 time

Mens deigen hever seg lager du fyllet:
*Finmal mandlene på mandelkvern
*Ha finmalte mandler, melis og eggehvitene i en foodprosessor (eller lignende) og kjør til du får en glatt masse
(*Bruker du ferdigkjøpt kransekakemasse, kjør kransekakemassen og 1 eggehvite til du får en glatt masse)



Når deigen er ferdighevet, kjevler du den ut til en tynn leiv:


Bre så utover all mandelfyllet på den utkjevlede deigen:


Rull sammen deigen til en pølse:


Del pølsa i to, på langs:


Surr de to delene sammen og la den etterheve i ca 30 minutter:


Stek den på 180 grader, nederste rille i 30 minutter. Avkjøl på rist.
Pynt gjerne med melisglasur men jeg synes det blir for søtt. Synes den er aller best uten.

Ha en strålende fin påske!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar