Du trenger:
50
g gjær
100
g smør
2
dl melk
½
dl sukker
1
krm kardemomme
½
ts salt
1
eggeplomme
Ca.
7 dl hvetemel
Fyll:
100 g mandler, finmales
100 g melis
2 eggehviter
(Alternativt kan du bruke 100 g ferdigkjøpt kransekakemasse, men bruk da kun 1 eggehvite)
Deigen:
*Smelt
smør, hell melken over og varm opp til 37 grader
*Løs
opp gjæra i melka
*Tilsett
salt, sukker, kardemomme og eggeplomme i melkeblandingen og rør godt med en visp, så alt får blandet seg godt
*Bland
i det meste av melet og elt deigen godt
*Heves
1 time
Mens deigen hever seg lager du fyllet:
*Finmal mandlene på mandelkvern
*Ha finmalte mandler, melis og eggehvitene i en foodprosessor (eller lignende) og kjør til du får en glatt masse
(*Bruker du ferdigkjøpt kransekakemasse, kjør kransekakemassen og 1 eggehvite til du får en glatt masse)
Når deigen er ferdighevet, kjevler du den ut til en tynn leiv:
Bre så utover all mandelfyllet på den utkjevlede deigen:
Rull sammen deigen til en pølse:
Del pølsa i to, på langs:
Surr de to delene sammen og la den etterheve i ca 30 minutter:
Stek den på 180 grader, nederste rille i 30 minutter. Avkjøl på rist.
Pynt gjerne med melisglasur men jeg synes det blir for søtt. Synes den er aller best uten.
Ha en strålende fin påske!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar