Sider

fredag 10. februar 2012

Sjokoladeskuffkake.

Jeij! Da var det helg igjen og tid for kos!
Får besøk av min bror og hans samboer i helga, noe vi gleder oss til og da må vi jo ha noe usunt å servere til kaffen...så da var det bare å hive seg rundt å bake. Endte med å lage sjokoladeskuffkake. Denne er en av mine desidert favoritter. Enkel å lage og smaker namme nydelig!
Ha en strålende helg!



Sjokoladeskuffkake:

5 egg
4 1/2 dl sukker
9 dl hvetemel
4 ts bakepulver
2 ss vaniljesukker
2 plater mørk kokesjokolade eller 3-4 ss kakao
1 1/2 dl kaffefløte
3 1/2 dl melk
300 g margarin

*Visp eggedosis av egg og sukker
*Smelt sjokoladen over vannbad
*Smelt smøret
*Sikt det tørre sammen
*Bland det tørre vekselsvis med melk og fløte i eggedosisen
*Ha i sjokoladen
*Smøret i til slutt

Hell røra i en godt smurt langpanne og stekes på 200 grader i 20-25 minutter, miderste rille.

Glasur:
3 1/2 dl melis
1 plate mørk kokesjokolade, smelt over vannbad
4 ss smeltet smør
4 ss sterk kaffe
1 ts vaniljesukker
Kokosmasse til pynt

Bland alt sammen og smør glasuren over kaka.Strø over kokosmasse.
Denne glasuren tykner fort, så her gjelder det å være litt kjapp på hånda. Det beste, synes jeg, er å smøre glasuren på kaka, enda mens kaka er varm. (men ikke smøre for hardt på kaka! ;) )

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar