Sider

torsdag 9. februar 2012

Havrerundstykker.

Knall gode rundstykker, som er mye bedre enn de vanlige fine rundstykkene. Deigen kan du bruke til det meste; hamburgerbrød, pizzabunn osv.. er bare å bruke fantasien!




Dette trenger du:

1 kopp havremel
1 kopp havrekli
2 kopper havregryn
1 dl linfrø
50 g fersk gjær
125 g margarin
1 ss sukker
1 ts salt
3 dl melk
3,5 dl vann
Hvetemel

*Lunk væsken, ha i sukker og løs opp gjæren i blandingen
*Smelt smøret
*Bland sammen det tørre, unntatt hvetemel
*Tilsett væsken og smøret
*Spe på med hvetemel til du får en god deig. Jeg er neimen ikke sikker hvor mye det bli, da jeg tar det på en slump. Pass på at deigen ikke blir for fast.
*Deigen skal ikke forheves
*Rull ut rundstykker og la dem heves til dobbel størrelse
*Pensle med egg

Stekes på 200 grader i 15-20 min, midterste rille

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar