Sider

søndag 26. februar 2012

Hjemmelagede fiskeboller.

Har hatt besøk hele helgen, så har ikke blitt så mye blogging. Avslutter iallefall helga med å lage hjemmelagede fiskeboller. Var å kjøpte inn masse fisk i går fra fiskebåt og fått masse god fiskemat i fryseren. Så i morgen blir det fiskeboller i karrysaus til middag. Nammis!



Du trenger:
500 g fersk fiskefilet (ikke bruk frossen fisk da fiskefarsen som regel går i oppløsning når den kokes)
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 kryddermål muskat
1 ss potetmel
1 eggehvite
2 dl melk

*Ha alle ingrediensene kalde
*Kjør fisken og saltet  i foodprosessor, til fiskemassen blir glatt og seig
*Tilsettresten av ingrediensene, unntatt melka,
*Kjør foodprosessoren videre, samtidig som du sper med melka i en tynn stråle
*Kok opp lettsaltet vann, lag boller av farsen og ha dem i vannet
*Bollene skal stå og trekke i vannet i ca 10 minutter. OBS! Vannet må ikke koke!
*Om du ønsker kan du tilsette andre smaker/krydder i farsen
*Ta bollene opp av vannet og la dem avkjøle seg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar