Det er bare en ting å si: en sjokoladekake blir ikke bedre enn dette!
Grethes sjokoladedrøm:
2 ss Baileys
50 g mørk kokesjokolade
70 g lys kokesjokolade
100 g smør
100 g sukker
3 eggeplommer
3 eggehviter
1 ss sukker
1 klype salt
50 g finmalte mandler
50 g mel
10 dråper mandeldråper
*Kle en rund springform, 22 cm, med bakepapir i bunnen og smør kantene godt med smør
*Smelt sjokoladen over vannbad
*Pisk smør og sukker hvitt
*Ha i eggeplommene og pisk litt
*Pisk eggehviter, 1 ss sukker og en klype salt til eggehvitene blir helt stive
*Bland sjokolade, malte mandler, baylis og mandeldråper i sukkersmøret
*Sikt inn mel og vend inn eggehvitene vekselsvis i røra
*Ha røra i forma og stek på 150 grader, i 20-25 minutter, midterste rille. Kaka skal være ørlite grann skjelven når den er ferdig.
*Avkjøl kaken på rist
Glasur:
70 g lys kokesjokolade
30 g mørk kokesjokolade
5 ss smeltet smør
2 ss baileys
Hakkede skåldede mandler
*Smelt sjokoladen over vannbad
*Bland alt sammen og bre glasuren over og rundt kaka
*Pynt med hakkede mandler
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar