Viltgryte 4 porsjoner:
500
g viltkjøtt
Smør
til steking
Salt
og pepper
6-7
dl vann
2
terninger kjøttbuljong
1-2
ts knuste einebær
1-2
ts tørket timian
2
løk i kløfter
2
gulrøtter i skiver
2
dl matfløte eller rømme
2
ss tyttebær
Ca
1/2 l sopp
Litt
brunsaus jevning
Evt
sprøstekt bacon
*Skjær
kjøttet i terninger/strimler og brun det lett i en gryte
*Kok
pannen ut etter hver bruning og ta vare på skjyen. Krydre med salt og pepper.
*Tilsett
stekesjy, buljong terninger, einebær og timian, og småkok kjøttet over lav varme under lokk i 45 min, til kjøttet er mørt
*Legg
i oppskårne grønnsaker i gryten, kok i 15 min
*Rør
inn fløte/rømme og tyttebær
*Stek
soppen og ha over i gryten. Kok i 15 min.
*Rør
inn jevning til sausen er passe tykk
*Strø
evt over sprøstekt bacon før servering
*Serveres
med hjemmelaget potetmos, kokt brokkoli, blomkål eller rosenkål
Potetmos, 4 porsjoner:
ca 1 kg poteter
2 dl melk
3 ss smør
salt
pepper
gressløk
*Skrell potetene og skjær opp i skiver
*Kok potetene i usaltet vann til dem er møre
*Mos potetene med en stapper, (ALDRI mos potetene med stavmikser, da får du lim!)
*Tilsett smør, melk, og smak til med salt, pepper og gressløk.
*Varm potetmosen hurtig på plata 1/2 minutt, mens du rører hele tiden, da får du en luftigere mos
I morgen skal jeg prøve meg på hval-schnitzel. Gleder meg allerede! :)
Ha en fin kveld! <3
Hval-schnitzel lät väldigt intressant, det kommer jag läsa om!! :) Kram från Cicki
SvarSlettJeg har ikke prøvd det selv før, så det blir spennede å se resultatet og om det faller i smak. Hval kjøtt er jo kjempegodt! :) Hils mannen!
SvarSlettJa vi älskar valkött men vi gör alltid en skav (gryta) med flötesaus och potatis till...men om schnitzel blir gott så måste vi prova det :) Jag har gjort en variant av dina rundstykker idag, ska provas lite senare! :)
SlettHåper rundstykkene faller i smak! :)
SlettHval schnitzel står på menyen i morgen, skal huske å ta ut kjøttet av fryseren! ;)
Öystein sa att de smakade som när han var liten ;) men jag ändrade lite i receptet, tog vad jag hade hemma och det blev också bra! :)
Slett