Her er iallefall dagens middag, som jeg anbefaler på det varmeste!
...Min bedre halvdel trodde foressten at det var kjøtt i disse bollene! ;)
Nøtteboller:
50 g mandler
50 g valnøtter
100 g griljelmel
50 g revet ost
2 egg
1/2 løk
1/2 ts salt
1 ts hvitløkspepper
1/2 ts pizzakrydder
2 dl vann
*Mal nøttene
*Finhakk løken
*Bland alt sammen og form deigen til små boller
*Stekes i smør på middels svak varme til dem er gjennomstekte
Kremet tomatsaus:
1 boks hermetiske tomater
1 middels stor gulrot
1 fedd hvitløk
1/2 løk
3 ss ketchup
2 dl vann
salt
pepper
Urter (oregano, timian o.l)
*Finhakk løk og hvitløk
*Skrell gulrot og grovrasp den på råkostjern
*Fres løk og hvitløk i litt olje 1-2 minutter
*Tilsett hermetiske tomater, gulrot, ketchup og vann
*La det småkoke i 7-8 minutter
*Smak til med salt, pepper og urter. (Jeg bruker den som heter "urtegård")
*Mos sausen med stavmikser til du får en jevn og fyldig saus
Server men fullkornspasta og nøtteboller! NAM!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar