Sider

mandag 5. mars 2012

Hamburgerbrød.


Måtte lage en ny porsjon med havrerundstykker i dag og fant ut at jeg skulle bruke litt av deigen til å lage hamburgerbrød. Deigen til havrerundstykkene kan man egentlig bruke til så mye, det er bare å bruke fantasien! Disse er noe mer sunnere og ikke minst mettende enn kjøpte.





Dette trenger du:

1 kopp havremel
1 kopp havrekli
2 kopper havregryn
1 dl linfrø
50 g fersk gjær
125 g margarin
1 ss sukker
1 ts salt
3 dl melk
3,5 dl vann
Hvetemel

*Lunk væsken, ha i sukker og løs opp gjæren i blandingen
*Smelt smøret
*Bland sammen det tørre, unntatt hvetemel
*Tilsett væsken og smøret
*Spe på med hvetemel til du får en god deig. Jeg er neimen ikke sikker hvor mye det bli, da jeg tar det på en slump. Pass på at deigen ikke blir for fast.
*Deigen skal ikke forheves
*Formes til hamburgerbrød, og sett dem til heving til ønsket størrelse
*Stekes på 220 grader, midt i ovnen i ca 10 minutter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar