Sider

lørdag 31. mars 2012

Plankesteik med duchessepoteter.

Fredag og snart påske! Fant ut at jeg måtte gjøre litt stas på mannen i hus i dag, siden vi har holdt ut med hverandre i 5 år, så da ble det plankesteik, som han er så glad i. Skikkelig digg middag!



Ingredienser:

Biff - indrefilet, ytrefilet, entrecôte eller mørbrad
2  store tomater
1/2  brokkoli
Salt 
Hvitløkspepper
Urtegård
Béarnaisesaus

Duchessepoteter:
1/2 kg  potet
1  eggeplomme
1 ss smør
1/2 dl matfløte
Salt & pepper

Framgangsmåte:

To ting bør du ha tilgjengelig når du skal trå til med plankebiff:
1. En fjøl i hardved, gjerne eik, og helst med frest spor langs kanten. Du trenger en fjøl per porsjon.
2. En sprøytepose, med forstykke som lager stjernemønster av potetmosen. Til nød kan en vanlig brødpose med avklippet hjørne gå.

*Ha rikelig med salt og hvitløkspepper på biffen, gni det godt inn og la den ligge til du er sikker på at den er romtemperert. Eller mariner kjøttet i marinade av urter og hvitløk i 2-3 timer.
*Kok brokkoli kort i lettsaltet vann, til den er halvveis gjennomkokt.
*Skru ovnen på 220 grader. Varm planken i ovnen en fem minutters tid, ta den ut og pensle litt smaksnøytral stekeolje på begge sider.

Framgangsmåte Duchessepoteter :
Skrell potetene, del dem i grove biter og kok dem møre i usaltet vann. La dem dampe seg skikkelig tørre.
Mos dem fint og pisk inn eggene før du sper med fløte, smør og rører inn salt og pepper. Mosen skal være noe tørr.
Ha potetmosen i sprøyteposen og lag et fint mønster rundt planken.

Biffen: 
*Ha en klatt smør i en stekepanne, gjerne jern, på sterk varme og brun biffen grundig rundt det hele.
*Plasser kjøttet på planken og legg på broccoli og tomat delt i to. Tomatene krydrer jeg med urtegård fra santa maria.
Stek det i ovnen i rundt 30 minutter. Bruk gjerne steketermometer og stopp når kjernetemperaturen passerer 60 grader.

 Server med masse god bernaisesaus.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar