Fredag og snart påske! Fant ut at jeg måtte gjøre litt stas på mannen i hus i dag, siden vi har holdt ut med hverandre i 5 år, så da ble det plankesteik, som han er så glad i. Skikkelig digg middag!
Ingredienser:
Biff - indrefilet, ytrefilet, entrecôte eller mørbrad
2 store tomater
1/2 brokkoli
Salt
Hvitløkspepper
Urtegård
Béarnaisesaus
Duchessepoteter:
1/2 kg potet
1 eggeplomme
1 ss smør
1/2 dl matfløte
Salt & pepper
Framgangsmåte:
To ting bør du ha tilgjengelig når du skal trå til med plankebiff:
1. En fjøl i hardved, gjerne eik, og helst
med frest spor langs kanten. Du trenger en fjøl per porsjon.
2. En sprøytepose, med
forstykke som lager stjernemønster av potetmosen. Til nød kan en vanlig
brødpose med avklippet hjørne gå.
*Ha
rikelig med salt og hvitløkspepper på biffen, gni det godt inn og la den ligge til du
er sikker på at den er romtemperert. Eller mariner kjøttet i marinade av urter
og hvitløk i 2-3 timer.
*Kok brokkoli kort i lettsaltet vann, til den er
halvveis gjennomkokt.
*Skru ovnen på 220 grader. Varm planken i ovnen en
fem minutters tid, ta den ut og pensle litt smaksnøytral stekeolje på begge
sider.
Skrell potetene, del dem i grove biter og kok dem
møre i usaltet vann. La dem dampe seg skikkelig tørre.
Mos dem fint og pisk inn eggene før du sper med
fløte, smør og rører inn salt og pepper. Mosen skal være noe tørr.
Ha potetmosen i sprøyteposen og lag et fint
mønster rundt planken.
Biffen:
*Ha en klatt smør i en stekepanne, gjerne jern,
på sterk varme og brun biffen grundig rundt det hele.
*Plasser kjøttet på planken og legg på broccoli
og tomat delt i to. Tomatene krydrer jeg med urtegård fra santa maria.
Stek det i ovnen i rundt 30 minutter. Bruk
gjerne steketermometer og stopp når kjernetemperaturen passerer 60 grader.
Server med masse god bernaisesaus.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar