En skikkelig saftig kake med lett smak av krydder, toppet med en deilig, litt syrlig men frisk osteglasur. Ikke tung og søt, men en saftig og frisk kake. Perfekt å servere til kaffegjester. Kan virkelig anbefales!
Dette trenger du:
5 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts kanel
1 ts natron
1 kryddermål (1/5 ts) malt muskat
1 1/4 dl honning
1 1/4 dl yoghurt naturell
3 ss olje
2 eggehviter
1 stort egg
1 ss vaniljesukker
225 g finrevene gulrøtter
*Sett ovnen på 200 grader og smør kakeformen (24 cm rund springform eller en kvadratisk form).
*Bland sammen mel, bakepulver, kanel, natron og muskat
*Visp sammen honning, yoghurt, olje, egg, eggehvite og vaniljesukker for hånd, til det er godt blandet
*Rør inn gulrøttene
*Bland sammen med melblandingen til du får en glatt røre
*Hell røren i formen og stek i 20 minutter
*La kaken avkjøle seg noen minutter i formen før du har den over på rist
Glasur:
200 g mager philadelphiaost
6 ss melis
1 ts vaniljesukker
Revet skall og saften av 1/2 sitron
Grovhakkede valnøtter til pynt
*Rør osten sammen med melis, sitronskall, sitronsaft og vaniljesukker
*Smør kremen på den avkjølte kaken og dryss over grovhakkede valnøtter
God helg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar