Sider

mandag 9. juli 2012

Islandskake.

Er bare en ting å si: en skikkelig kaloribombe av en kake, men åååå så god den er! Kokosbunn, eggekrem, fløtekrem og raspet sjokolade...enjoy!




Kokosbunn:
4 eggehviter  
1 ½ kopp sukker  
2 kopper kokosmasse
1 ts bakepulver

*Pisk eggehvitene og sukker skikkelig stive. 
*Ha i bakepulver og vend inn kokosmassen for hånd med en sleiv eller lignende.
*Ha røren i en 24 cm rund springform, kledd med bakepapir.
*Stekes på 170 grader, 40-45 min, nederste rille.

Eggekrem:
4 eggeplommer
100 g romtemperert smør
1 ts vaniljesukker
0,8 dl fløte
100 g sukker
-----------------
Fløte
Kokesjokolade

*Ha eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kasserolle, rør om over middels varme til kremen blir tykk. Den skal ikke koke!!
*Taes av platen og rør inn smøret i klatter.
*Avkjøles i kjøleskap til den er blitt helt kald og tykk i konsistensen.
*Eggekremen has oppå kokosbunnen.
*Pisk fløten og ha den oppå eggekrem.
*Rasp kokesjokolade og strø det over kaka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar