Sider

onsdag 25. juli 2012

Rømmevafler.

Fikk i oppdrag å lage rømmevafler til lunch, så da er det bare å adlyde ordren! ;) Vafler er alltid godt, spesiellt med helt nyrørt hjemmelaget jordbærsyltetøy. Nå er vi ikke så heldige å ha ferske jordbær i hus, så da får vi bare ta det man har av syltetøy i kjøleskap...og brunost på vafler er jo alltid en slager!
Da jeg var liten var det jo himmelriket å spise varme nystekte vafler med smør og sukker på. Joda jeg liker fremdeles den kombinasjonen, men blir ikke så ofte jeg bruker smør og sukker på.



Her er oppskrifta mi:
4 egg
1 boks rømme
5 dl melk
4 ts sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
30 gram smør
Hvetemel

*Pisk eggene lett sammen med sukker, vaniljesukker og bakepulver.
*Ha i rømmen og bland godt.
*Tilsett melk og smøret som er smeltet, og bland det sammen.
*Ha så i hvetemel til du får en passe tykk røre.
*La røra stå å hvile seg ca 15 minutter før du begynner å steke.
*Server med, rømme, syltetøy, brunost, smør og sukker 


2 kommentarer:

  1. Hvor mye hvetemel? Oppgi gjerne svaret i dl:)

    SvarSlett
  2. øhm... vil tippe 3 dl kanskje. Til du får røra på tykkelse med en passe tykk saus. Litt vanskelig å tippe eksakt, da jeg tar det på en slump. Skal prøve å huske å måle riktig mengde neste gang jeg lager vafler. :)

    SvarSlett