Dette trenger du:
5 dl melk
100
g margarin, smeltes
50
g gjær
1,5 dl sukker
1 ts kardemomme
6–800 g hvetemel
------------------
*Smør
*Kanel
*Sukker
*Smelt smøret, tilsett sukker og melk og varm opp til 37 grader.
*Ha så i gjæra og la den løse seg opp i melkeblandingen.
*Bland i resten av ingrediensene og elt deigen godt.
*La den heve i 30-40 minutter.
*Når deigen er ferdighevet, kjevle den ut til en stor firkant. Smør på romtemperet smør og strø kanel og sukker oppå smøret.
*Rull sammen deigen til en avlang pølse og skjær pølsa opp i skiver.
*Ha kanelsnurrene på bakepapirkledd stekebrett og la dem heve i 30-40 miutter
*Stekes på 220
grader, midterste rille, 10 - 15 min. Følg med.
*Avkjøles på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar