Sider

tirsdag 26. mars 2013

Hvetestang med mandelfyll

I morgen reiser vi på påskeferie og da fant jeg ut jeg måtte bake litt for å ha med som påskekos. Nydelig hvetestang med mandelfyll. Akkurat passe søt med en deilig smak av mandel.



Du trenger: 

50 g gjær
100 g smør
2 dl melk
½ dl sukker
1 krm kardemomme
½ ts salt
1 eggeplomme
Ca. 7 dl hvetemel

Fyll:
100 g mandler, finmales
100 g melis
2 eggehviter
(Alternativt kan du bruke 100 g ferdigkjøpt kransekakemasse, men bruk da kun 1 eggehvite)

Deigen:
*Smelt smør, hell melken over og varm opp til 37 grader
*Løs opp gjæra i melka
*Tilsett salt, sukker, kardemomme og eggeplomme i melkeblandingen og rør godt med en visp, så alt får blandet seg godt
*Bland i det meste av melet og elt deigen godt
*Heves 1 time

Mens deigen hever seg lager du fyllet:
*Finmal mandlene på mandelkvern
*Ha finmalte mandler, melis og eggehvitene i en foodprosessor (eller lignende) og kjør til du får en glatt masse
(*Bruker du ferdigkjøpt kransekakemasse, kjør kransekakemassen og 1 eggehvite til du får en glatt masse)



Når deigen er ferdighevet, kjevler du den ut til en tynn leiv:


Bre så utover all mandelfyllet på den utkjevlede deigen:


Rull sammen deigen til en pølse:


Del pølsa i to, på langs:


Surr de to delene sammen og la den etterheve i ca 30 minutter:


Stek den på 180 grader, nederste rille i 30 minutter. Avkjøl på rist.
Pynt gjerne med melisglasur men jeg synes det blir for søtt. Synes den er aller best uten.

Ha en strålende fin påske!

lørdag 23. mars 2013

Enkel minipizza.

Lyst på pizza men gjøre det kjapt og enkelt, men likevel veldig godt?


Til 8 mini pizzaer trenger du::
1 pk kyllingkjøttdeig
Tomater
Ost
Tacokrydder
Pizzakrydder


Del polarbrødene i to:



 Stek kjøttdeigen, tilsett tacokrydder og vann. La vannet koke inn


Del tomatene i skiver og rasp osten:


Ha kjøttdeigen og tomatene på polarbrødene:


Raspet ost og pizzakrydder oppå der igjen:


Stekes på 200 grader til osten er smeltet og begynner å bli gylden.
Spis med god samvittighet! 

fredag 15. mars 2013

Sjokolademuffins med melkesjokoladekrem.

Oppskriften på disse sjokolademuffinsene fant jeg på Passions 4 baking, og de er syyykt gode! Tror det må være de beste hjemmelagede sjokolademuffinsene jeg har smakt. Melkesjokoladekremen er egenkomponert, men er ikke egentlig ikke nødvendig å ha på muffinsene, for dem er så gode i seg selv. Nam!! 


 
Til ca 15-18 stk trenger du:

125 g smør
2 egg
125 g mel
170 g sukker
35 g kakao
1,5 ts bakepulver
120 ml fløte
2 ts vanilje ekstrakt (evt vaniljesukker)
150 g mørk sjokolade

*Smelt sjokoladen og la den avkjøles
*Sikt mel, bakepulver og kakao sammen
*Rør smør og sukker hvitt
*Tilsett så ett og ett egg om gangen
*Ha så i den siktede melblandingen
*Ha i fløte, vanilje ekstrakt og den smeltede sjokoladen
*Bland det godt sammen
*Fordel røren i 15-18 muffinsformer, 3/4 fulle
*Stekes på 150 grader, midt i ovnen i cirka 25-30 minutter


 Melkesjokoladekrem

170 g smør
100 g melis
2 ts vaniljesukker
300 g melkesjokolade
50 kokesjokolade

*Smelt sjokoladen over vannbad og la den avkjøle seg
*Rør sammen smør og melis i en mikser til det bli hvitt og luftig
*Tilsett den smeltende sjokoladen og vaniljesukkeret og miks det godt sammen
*Ha kremen i en sprøytepose, og sprøyt på kremen oppå de avkjølte muffinsene, slik du ønsker

 

tirsdag 12. mars 2013

Smørerier og vaskegreier.

Jeg har vært lenge i tenkeboksen på om jeg skulle orke og fortsette bloggingen og har kommet frem til at jeg  vil nå fremover også blogge om andre ting en bare mat. Jeg merker det blir for ensformig for min del, med bare fokus på matlaging. Det blir om små ting som opptar meg og som gir små hverdagsgleder. Det blir muligens også noen forandringer på bloggen men det kommer etterhvert.



I går fikk jeg i hus ny sjampo, salve og leppepomade fra magrete.no. Hun er en lokal produsent her i Lofoten av hud og hår produkter, med bare naturlige, rene ingredienser. Håndlaget, hjemmelaget, helt naturlig og helt ferske produkter, siden hun lager bare på bestilling. Dessuten leverer hun kjapt, det tok bare et par dager fra jeg bestillte til produktene var ferdiglaget og i hus! Og det beste av alt: ingen skumle tilsettningsstoffer og andre rare greier. Det liker vi!
Gleder meg allerede til å få testet dem skikkelig!


Jeg var foressten så heldig å få være en av prøvekaninene på en ny sjampo hun holder på å utvikle. Jeg ble så fornøyd med den, så i påvente av at den kommer i salg, så måtte jeg kjøpe en sjampo å teste ut; ugress sjampo


Har bare en ting å si så langt; både av testsjampoen jeg har prøvd og etter én vask av ugress sjampoen; for en syyykt stor forskjell det er på håret i forhold til alle sjampoene jeg har prøvd opp igjennom årene og magretes. Endelig føles håret RENT og LETT etter vask... og de er sykt lett å skylle ut! I'm in love!
Alle andre sjampoer jeg har brukt opp igjennom årene, slipper liksom aldri helt "taket" i håret. Det er som om det sitter litt igjen, uansett hvor mye man skyller etter vaskt.
Er bare en ting å si: ALDRI mer butikk eller frisør sjampo her i hus!


Jeg skal også prøve ut ertesalven, på eksemhendene mine og den tørre huden og "eksem" flekkene på lille frøkena. Den skal visst være veldig bra for eksem, tørr hud og sår babystump.


...Og avhengig som jeg er av lypsyl, så må jeg prøve honningmunn også. Synes den funker helt supert allerede!

Så nå skal det vaskes og smørers på høyt nivå fremover! Oppdatering kommer etterhvert.

Tjohei fra meg!