fredag 6. juli 2012

Bløtkake med jordbær-og vaniljekrem.

Jeg baker noen kaker til et bryllup i morgen; bløtkake og islandskake. Legger ut oppskrift til bløtkake i dag, så kommer islandskaka i morgen.



Dette trenger du:
1 Sukkerbrødbunn
Vaniljekrem
Jordbærsyltetøy
Ca 3 pk fløte
Frukt og bær til pynt

Sukkerbrødbunn:
4 egg
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 1/2 ts bakepulver

*Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Dess luftigere eggedosis, dess bedre resultat!
*Sikt sammen alt det tørre
*Vend inn det tørre, forsiktig for hånd. Viktig at du ikke slår ut lufta av eggedosisen.
*Kle en 26 cm rund springform med bakepapir i bunnen, og smør kantene godt med smør
*Har røra i formen og stek kaka på 150 grader, i 40-45 minutter, neders i ovnen.

Jordbærkrem :
*Pisk ca 1/2 pk fløte med ca 1 ts sukker, til krem.
*Vend inn godt med jordbærsyltetøy i kremen.
*Jeg bruker alltid å lage hjemmelaget jordbærsyltetøy, da det gir en mye friskere og bedre jordbærsmak. Det gjør du enkelt ved å dele opp jordbær i passe biter, bland inn sukker og syltepulver og rør godt til sukker og syltepulver har blandet seg skikkelig med bærene. Se på pakningen på syltepulveret hvor mye mengde du må ha i forhold til mengde bær du bruker. Jeg bruker Certo syltepulver.
Får du ikke tak i friske jordbær går det fint å bruke singelfrosene jorbær, som du finner i frysedisken på butikkene.

Vaniljekrem:
3 eggeplommer
50 g sukker
2 ss maisenna
3 dl kremfløte
1 vaniljestang
3 gelatinblad

*Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
*Legg gelatinen i bløtt i 5 minutter
*Kok fløten sammen med vaniljefrøene
*Ta gelatinen ut av vannet og ha det i den varme fløten
*Pisk eggeplommer, maizena og sukker sammen
*Hell så  den varme fløten i eggblandinen i minst tre omganger. Rør godt hele tiden.
*Hell blandingen over i kasserollen igjen og varm det opp til kokepunktet. Rør godt hele tiden.
*Ta kasserollen av plata og rør, og rør og rør, til den blir skikkelig kremete.
*Avkjøl.
*Pisk opp litt krem, av ca 1/2 pk fløte og bland inn i den avkjølte kremen
*Alternativt kan du kjøpe ferdig vaniljekrem på butikken, ferdigkokt eller den av pulver som du koker selv. Men hjemmelaget er definitivt myyyye bedre!

Montering av kaka:
*Del sukkerbrødbunnen i tre deler.
*Dynk den med melk
*Legg på ett lag med jordbærkrem på den nederste bunnen
*Ha sukkerbrødbunn oppå og legg et lag med vaniljekrem oppå der igjen
*Ha så siste del av sukkerbrødet på laget med vaniljekrem
*Smør pisket krem rundt hele kaka og pynt med frisk frukt og bær




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...