torsdag 12. juli 2012

Dronningenskake.

Denne kaka tar litt tid å lage men du har absolutt igjen for strevet. Den er kjempegod!




Sjokoladekakebunn:
3 egg
2 dl sukker
100 g smør
100 g kokesjokolade
1 dl hvetemel

Mandelbunn:
100 g mandler
4 eggehviter
2 dl melis

Gul suksesskrem:
4 eggeplommer
100 g sukker
0,8 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
100 g smør

Fyll og pynt:
3 dl kremfløte
3 stk kiwi
1 banan
høvlet mørk sjokolade

Fremgangsmåte:
Sjokoladebunn:
*Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. 
*Smelt smøret i en kjele, ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. 
*Bland dette inn i eggedosisen sammen med melet.
*Ha deigen i en 24 cm rund form  med bakepapir i bunnen.  Smør kantene i forma godt med smør.
*Stek kaken nederst i ovnen ved 175 grader i ca 35 min. 
*Avkjøl kaken i formen.

Mandelbunnen:
*Mal mandlene med mandelkvern og bland med melis. 
*Stivpisk eggehvitene. 
*Vend forsiktig inn mandlene og melis i eggehviten.
*Ha mandeldeigen i en 24 cm rund form med bakepapir i bunnen. Smør kantene i forma godt med smør.
*Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i ca 15 min. 
*Avkjøl kaken i formen. 

Gul suksesskrem:
*Ha eggeplommer, sukker, kremfløte og vaniljesukker i en liten kjele. 
*Varm opp under omrøring til blandingen tykner. Skal ikke koke! 
*Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. 
*Sett kremen i kjøleskapet til den har stivnet og blir tykk.

Montering:
*Legg sjokoladekakebunnen på et kakefat. 
*Smør halvparten av den gule kremen over kakebunnen. 
*Legg på bananskiver og 2 stk kiwi oppdelt i små biter. 
*Pisk kremfløten til krem sammen med litt sukker og fordel halvparten av kremen over kiwi- og bananbitene. 
*Legg på mandelbunnen. 
*Smør på resten av den gule suksesskremen oppå mandelbunnen.
*Pynt kaken med pisket krem, kiwibiter og sjokolade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...