onsdag 6. februar 2013

Hjemmelaget vaniljesukker.

Gratulerer med samefolkets dag! :)
Jeg skulle egentlig ha laget bidos med gáhkko til, som middag i dag, men i mangel på reinkjøtt så ble den ideen droppet.
Men har du lyst å få en helt ny smaksopplevelse, når det gjelder vanilje i mat? Da anbefaler jeg å prøve å lage hjemmelaget vaniljesukker... ekte vanilje i maten er bare noe helt annet enn den kunstige framstillte vaniljesukkeret du får kjøpt i butikken. Kjempeenkelt å lage og fantastisk god smak!



Du trenger:
200 g sukker
2 vaniljestenger

*Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøene og bland frøene i sukkeret.
*Kjør sukkeret og vaniljefrøene i en blender/foodprosessor til sukkeret er blit finmalt og frøene har blandet seg godt med sukkeret.
*Oppbevares i et glass med lokk.
*La vaniljesukkeret stå og godgjøre seg i et par uker, slik at vaniljesmaken får satt seg skikkelig!

Enklere kan det vel ikke gjøres? Og bedre kan det vel ikke bli?

2 kommentarer:

  1. Hei! Så fin blogg du har! Hvordan er doseringen av hjemmelaget vaniljesukker i forhold til det vanlige?
    Torild

    SvarSlett
  2. Jeg bruker litt ekstra, ca 1 1/2 ts hjemmelaget vaniljesukker i forholdt til 1 ts ferdigkjøpt. Men nå er jeg glad i mye vaniljesmak. Hjemmelaget vaniljesukker gir jo en helt annen type vaniljesmak en den kjøpte. Du må nesten bare prøve deg frem i forhold til hva du liker. Den kjøpte er på en måte mye mer skarpere i smaken synes jeg.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...