fredag 16. november 2012

Oreokake

Hipp hurra for mannen i huset som har bursdag i dag!  Har man bursdag, så må vi jo lage kake til bursdagsbarnet. Ikke verst å få servert kake to ganger på en uke.
Jeg smeller til med oreokake i dag. Planen var å lage min egen lille vri på kaka, men alt går ikke alltid etter planen, så da tar vi å gjør den etter oppskrifta.





Bunn:
300 gram Oreokjeks
100 gram smør, smeltes

 *Ha kjeksen i en foodprosessor og knus dem godt.
*Ha i smeltet smør og kjør til en jevn masse.
*Sett en kakering (24 cm) direkte på et kakefat og trykk massen godt ned. 
*Sett bunnen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

Ostekrem:
200 gram kremost
2,5 dl melis
1 pk kremfløte
ca 50 gram Oreokjeks, grovt hakket

*Bland kremosten med melis og rør godt slik at osteblandingen blir litt kremete. 
*Pisk kremfløten til krem og vend forsiktig inn osteblandingen. 
*Ha i underkant av 2/3 av ostekremen på bunnen. 
*Oppbevar resten av ostekremen kaldt. 
*Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i ostemassen. 
*La den stå i kjøleskapet i ca 30 minutter.

 Sjokolademousse:
1 pakke lys sjokolademousse
ca 50 gram Oreokjeks, grovt hakket

 *Lag sjokolademousse etter anvisningen på pakken. 
*Grovhakk oreokjeks, bland i moussen og smør forsiktig sjokolademoussen over ostekremen. 
*Settes i kjøleskapet i ca 30 minutter.
 
Pynt:
Oreokjeks
Smeltet mørk kokesjokolade

*Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen. 
*Ha over biter med grovt hakket Oreokjeks til pynt. 
*Settes i kjøleskap minst en time. 
*Smelt litt mørk kokesjokolade og ringle denne lett over kaken.
*Fjern ringen rundt kaka ved å skjær med en kniv rundt kanten. 

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...