fredag 15. mars 2013

Sjokolademuffins med melkesjokoladekrem.

Oppskriften på disse sjokolademuffinsene fant jeg på Passions 4 baking, og de er syyykt gode! Tror det må være de beste hjemmelagede sjokolademuffinsene jeg har smakt. Melkesjokoladekremen er egenkomponert, men er ikke egentlig ikke nødvendig å ha på muffinsene, for dem er så gode i seg selv. Nam!! 


 
Til ca 15-18 stk trenger du:

125 g smør
2 egg
125 g mel
170 g sukker
35 g kakao
1,5 ts bakepulver
120 ml fløte
2 ts vanilje ekstrakt (evt vaniljesukker)
150 g mørk sjokolade

*Smelt sjokoladen og la den avkjøles
*Sikt mel, bakepulver og kakao sammen
*Rør smør og sukker hvitt
*Tilsett så ett og ett egg om gangen
*Ha så i den siktede melblandingen
*Ha i fløte, vanilje ekstrakt og den smeltede sjokoladen
*Bland det godt sammen
*Fordel røren i 15-18 muffinsformer, 3/4 fulle
*Stekes på 150 grader, midt i ovnen i cirka 25-30 minutter


 Melkesjokoladekrem

170 g smør
100 g melis
2 ts vaniljesukker
300 g melkesjokolade
50 kokesjokolade

*Smelt sjokoladen over vannbad og la den avkjøle seg
*Rør sammen smør og melis i en mikser til det bli hvitt og luftig
*Tilsett den smeltende sjokoladen og vaniljesukkeret og miks det godt sammen
*Ha kremen i en sprøytepose, og sprøyt på kremen oppå de avkjølte muffinsene, slik du ønsker

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...