lørdag 31. mars 2012

Kyllingpai med spinat.

Deilig lørdag og deilig middag! I dag ble det kyllingpai med spinat, bunnen laget av spelt og havremel. Nydelig!



Paibunn:
150 g smør
150 g speltmel
50 g havremel
ca. 2 ss vann

Fyll:
4 stk kyllingfilet i biter
1 stk løk 
1 fedd hvitløk
200 g frisk spinat
5 stk egg
3 dl melk
1 ts salt
½ ts pepper
100 g revet hvitost

*Smuldre smør og mel sammen, og tilsett vann til en smidig deig. La deigen hvile kaldt i ca. 1/2 time.
*Trykk deigen ut i en paiform og prikk med en gaffel. 
*Stek den i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
*Stek kyllingbitene sammen med finhakket løk og hvitløk. 
*Tilsett renset og vasket spinat og fres det til spinaten faller sammen. 
*Fordel alt på den forstekte paibunnen.
*Hell over sammenvispet egg, melk, salt og pepper. 
*Dryss revet ost på toppen. 
*Stek paien videre i ca. 25 minutter til den er gyllenbrun.
*Server gjerne med en god salat til.

 







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...