Gode saftige grovbrød til kvelds, med noe godt pålegg på. Smakte skikkelig godt!
Til 3 brød trenger du:
1
kg sammalt hvete, fin
300
gram sammalt rug, grov
200
gram sammalt hvete, grov
100
g havremel
100
g havregryn
100 gram gjær
2 ts salt
7
dl kruskakli
2
dl hvetekim
1
dl linfrø
1
dl solsikkekjerner
1,8 - 2 liter vann
1,8 - 2 liter vann
*Bland sammen alt det tørre
*Varm vannet til 37 grader og rør ut gjæra i vannet
*Hell gjærblandingen i melblandingen og elt deigen godt
*Obs! Deigen blir veldig løs. Så løs at den må helles/øses over i brødformene når den er ferdig hevet.
*La deigen heve i 1 time
*Slå ned deigen og øs/hell deigen over i tre godt smurte brødformer á 2 liter
*La brødene heve seg i formene til dem blir på høyde med kanten med brødforma, ca 30 minutter
*Lar du dem heve for lenge, vil deigen flyte utover forma, siden den er så løs
*Brødene stekes på 220 grader i 50 minutter, nederst i ovnen
*Avkjøles på rist
*Brødene blir fuktige inni, men dem skal være slik. Dem er ikke råe altså.
Server med godt pålegg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar