søndag 21. oktober 2012

Hvitløk- og rosmarinkrydret småsteik av lam.

I dag ble det god gammeldags husmannskost hos oss; småsteik av lam, krydret med hvitløk og rosmarin. Hos oss bruker vi fårikål kjøtt til å lage småsteik av lam. Siden ingen her hos oss liker fårikål, så bruker vi kjøttet til andre retter. Rosmarin og hvitløkskrydret lam er jo noe som rangerer høyt på middagslista for min del. Fantastisk!



Til to personer trenger du:
Ca 1 kg fårikål kjøtt av lam
Salt
Hvitløkspepper
Tørket rosmarin

*Krydre kjøttet med salt, hvitløkspepper og rosmarin
*Stek kjøttet kjapt på alle sidene i litt smør, i en godt varmet stekpanne
*Ha kjøttet over i en lidfast form og ha litt vann i forma
*Stek det videre nederst i stekovnen på 200 grader i 1 time.
*Lag saus (jeg bruker peppersaus) og ha kjøttet over i sausen, og kok videre i ca 30 minutter, til kjøttet er mørt
*Server med erterstuing, gulrøtter, potet og tyttebærsyltetøy

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...