Jeg fant denne oppskrifta på vg nett og måtte bare teste den ut i dag. Var litt skeptisk på om den kom til å bli god sammen med fetakrem, men ingen grunn til bekymring...den smakte fortreffelig!
Super sunn er den også, en skikkelig antioksidantbombe! Grønnkål og brokkoli er jo noe av det sunneste man kan spise når det kommer til grønnsaker.
Denne suppa kommer garantert flere ganger på bordet her i hus.
Til
fire personer:
500 g brokkoli
200 g grønnkål
1 stor løk
1 l grønnsakbuljong
1,5 dl matfløte
2 ss olivenolje
Salt og pepper
Fetarøre:
100 g fetaost
1,5 dl lettrømme
2-3 ss finhakket basilikum
500 g brokkoli
200 g grønnkål
1 stor løk
1 l grønnsakbuljong
1,5 dl matfløte
2 ss olivenolje
Salt og pepper
Fetarøre:
100 g fetaost
1,5 dl lettrømme
2-3 ss finhakket basilikum
*Smuldre
fetaosten i lettrømmen, kjør med stavmikseren
til en glatt krem.
til en glatt krem.
*Finhakk basilikumblader som røres inn i kremen.
*Sett fetakremen kjølig, til den skal brukes i suppen.
Suppen:
*Hakk
løken i terninger, og surr den i olje til den blir blank
*Tilsett brokkolibuketter og grønnkål og hell over
grønnsakbuljong.
*Kok opp og la grønnsakene koke til de er lett møre.
*Hell
blandingen i en blender eller bruk stavmikser og kjør til en glatt suppe.
*Tøm suppen tilbake i
kjelen, tilsett matfløten og kok opp.
*Smak suppen til med salt og pepper.
*Server med fetakrem og varme rundstykker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar