onsdag 7. november 2012

Rullekake med sjokoladekrem.

En enkel kake som er kjapp å lage og god til kaffen.
Det er mange år siden jeg laget denne sist, så jeg var litt spent på om den var like god som jeg husker...og jada den stod til forventningene fremdeles den! Denne blir også bedre når den har fått stått noen timer og "godgjordt" seg.




Du trenger:
3 egg
1 eggehvite
120 g sukker
3 ss potetmel
4 ss hvetemel
½ ts bakepulver


*Pisk eggedosis av egg, eggehvite og sukker.
*Sikt det tørre og vend det inn forsiktig for hånd sammen med eggedosisen.
*Kle en langpanne med bakepapir, og bre røra jevnt utover.
*Stek kaken på 220 grader, 5-8 min, midterste rille. Følg med kaken hele tiden, den er ferdig når den begynner å bli gylden.
*Legg et kjøkkenhåndkle på bordet, hvelv kaken oppned (med bunnen av kaken opp) oppå kjøkkenhåndleet og fjern bakepapiret.
*Hvelv forma over kaka, så den holder seg myk.

Fyll:
100 g smør
150 g melis
1 eggeplomme
1 ts vaniljesukker
½ - 1 plate kokesjokolade
2 ss sterk kaffe

*Smelt sjokoladen over vannbad.
*Rør romtemperert smør og melis godt sammen.
*Ha i eggplomme og vaniljesukker.
*Rør inn kaffe og sjokolade i kremen. 
*Bre kremen utover hele kaken og rull den sammen



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...