fredag 26. oktober 2012

Tomatsuppe med chilli.

Dette er en hot og smakfull tomatsuppe som setter fart på smaksløkene.
Jeg er veldig glad i mat med mye smak og gjerne når den er litt hot og spicy! Vil du ikke ha den hot så er det bare og halvere mengden chilli og evt droppe den om du vil.





Til 4-5 personer trenger du:
750 g tomater (ca 10 middels store)
2 ss olje
1 stor løk, finhakkes
1 fedd hvitløk, finhakkes
1 rød paprika, finhakkes
1 rød chilli, finhakkes
8 dl grønnsaksbuljong
3 ss tomatpuré
salt og pepper
1 ts sukker
1 1/2 ts tørket basillikum


*Skjær et kryss i toppen av hver tomat og forvell dem i et par minutter i kokende vann, til skinnet på tomatene så smått begynner å løsne. 
*Ta dem opp av vannet, la dem gjerne så å kjøle seg ned litt før du drar av skinnet.
*Grovhakk tomatene.
*Varm opp oljen i en stor kjele.
*Tilsett hvitløk, løk, paprika og chilli, og la det småsurre i noen minutter.
*Ha i tomatene, kok i 10 minutter.
*Ha i buljong, salt, pepper og sukker.
*Kok under lokk i 15 minutter.
*Krydres med basillikum når suppen er kokt.
*Mos suppen med stavmikser eller i foodprosessor, når den er noe avkjølt. Varm den langsomt opp i gjen.
*Tilsett gjerne kokt makaroni.
*Server med hvitløksbaguetter og evt kokte egg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...