mandag 9. april 2012

Havreknekkebrød.

Påsken er straks over og da er det bare å bytte ut til litt mer sunn mat i hverdagen. Merkelig egentlig hvor snar vi er til å sette frem usunnt på bordet, så snart det er mange røde dager etterhverandre på kalenderen. I dag har jeg iallefall laget sunne gode havreknekkebrød. Hjemmelagede knekkebrød er faktisk raske og kjempe enkle å lage, og noe alle får til! Ingen hokus pokus. Eneste som tar litt tid, er stekningen.



Havreknekkebrød:
3 dl havregryn
3 dl havrekli
2 linfrø
2 dl sesamfrø
2 dl gresskar kjerner
2 ts salt
7 dl vann

*Bland alt sammen og la det stå å svelle i 15 minutter
*Kle 3 stekebrett med bakepapir og fordel røren ut på brettene
*Ha alle brettene i ovnen, stekes i varmluft på 150 grader i 1 1/2 time
*Etter 15 minutter tar du ut brettene, og ruter opp med en pizzaskjærer, til passe knekkebrødstørrelser
*Ha brettene inn i ovnen igjen og stek videre
*La brettene bytte plass i ovnen underveis i stekingen, ca 2 ganger
*Åpne også stekovndøren noen ganger for å slippe ut damp
*Avkjøl knekkebrødene på rist og oppbevares i en lufttett boks

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...