tirsdag 17. april 2012

Kyllingboller i fyldig karrisaus.


I dag ble det kyllingboller til middag. Er kjempelenge siden sist vi haddet det, så det smakte ekstra godt. Ikke tar det all verdens tid å lage heller. Jeg synes også det er kjempegodt med brokkoli til, men hadde jo selvfølgelig ikke det i hus.




Til bollene trenger du:
600 g kyllingkjøttdeig
1 dl vann
1 ss hvetemel
1 fedd hvitløk
Salt og pepper

*Finhakk hvitløken
*Spe kyllingkjøttdeigen med 1 dl vann og 1 ss hvetemel.
*Tilsett et fedd finhakket hvitløk, 1 ts salt og litt pepper.
*Bland farsen godt og lag små boller. 
*Stek bollene på middels varme i litt smør og olje, til de er gjennomstekte. 

Sausen:
5 dl Kylling- eller hønsebuljong
2 løk
1-2 ts Karri
1 fedd vitløk
4 store tomater
Jasminris

*Finhakket løk, finhakket hvitløk og karri freses lett i litt smør. 
*Tilsett kyllingbuljong og la den koke litt inn.
*Kjør så sausen med en stavmikser til den blir jevn og fin.
*Legg i kjøttbollene og la sausen og bollene småkoke i 5-10 minutter. 
*Rett før servering vendes grovhakkede tomater inn.
*Server gjerne med kokt brokkoli til.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...