onsdag 29. februar 2012

Mandelpanert skrei.

I dag ble det mandelpanert skrei med råkostsalat og remulade til middag. Vanligvis når det er skrei til middag, blir det den tradisjonelle kokt skrei med lever og rogn men hvorfor ikke prøve noe nytt? Det ble absolutt mer en vellykket! Fisken ble supersaftig og heeelt etter min smak! Er bare en ting å si: Halleluja!!
...Var så godt at jeg glatt kunne spist dette til middag resten av uka!





Dette trenger du til 2 personer:
3-400 g Skrei (eller torsk om du vil)
Mandelmel
1 egg
Salt
Hvitløkspepper
4-5 Kinakål blad
1 stor gulrot
1 appelsin
35% eddik, under 1/2 kork
1 1/2 ss sukker
5 dl vann

*Skjær opp skreien i passende biter og tørk den godt i kjøkkenpapir
*Ha mandelmel i en bolle og smak til med salt og hvitløkspepper
*Pisk egget lett i en annen bolle
*Dypp skreibitene i det piskede egget og deretter over i mandelmelet
*Stekes i smør på middelsvarme, ca 3-4 minutter på hver side. Ikke stek for lenge med for hard varme, da blir fisken tørr og ihjelstekt!

Råkostsalat:
*Skrell gulrot og rasp den på råkostjern
*Skrell appelsin og del opp i små terninger
*Skjær kinakålen i tynne strimeler
*Bland gulroten, appelsin og kinakålen i en bolle
*La eddikvann av vannet, sukkeret og eddiken. Bland det godt så sukkeret får løst seg skikkelig godt opp.
*Hell det over råkosten
*Server skreien og salaten med remulade til

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...