tirsdag 4. desember 2012

Myk pepperkake.

Hva er vel jul uten duften av krydder i hele huset? Fantastisk!
Da jeg prøvde denne oppskrifta for første gang, fikk jeg bakoversveis og hakeslepp over den enorme sukkermengden som skal være i. Jeg tenkte at dette blir veldig søtt og kvalmende, men tro meg, denne kaka blir ikke supersøt og uspiselig. På grunn av mengden krydder, forsvinner den oversøte sukkersmaken.
Et glass iskald melk til denne krydderkaka, er bare prikken over ien! Enjoy!



Til 3 brødformer: 
6 egg
750 g sukker
450 g mel
3 ts bakepulver
4 ½ dl melk
3 ts kakao
5 ts kanel
5 ts nellik
4 ts ingefær
2 ts kardemomme
1 ts pepper
1 ts vaniljesukker
1 ½ dl smeltet smør


*Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
*Bland det tørre og sikt det, så det blir fri for klumper.
*Bland inn det tørre vekselvis med melken i eggedosisen.
*Ha i smeltet smør til slutt
*Fordel røren i 3 godt smurte- eller bakepapirkledde brødformer (2 liters).
*Stekes på 150 grader , nederste rille, ca 1 time.
*Avkjøles på rist. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...