Jeg er i skikkelig bakemodus om dagen, så i dag ble det sjokoladekake med en deilig dumlekrem. Bunnen blir skikkelig soft, og smelter neste i munnen. En skikkelig lekkerbisken! Dette er nok en kake som faller veldig godt i smak for både små og store sjokoladekake elskere.
Jeg delte kaken i to og hadde krem i mellom, men siden kremen er ganske mektig (i min munn i allefall), så hadde det vært mer enn nok med et tynt lag krem kun oppå og rundt kaka. Jeg hadde litt for mye krem på, og det ble litt i meste laget for smaksløkene, for min del.
Ønsker du likevel å ha krem inni kaka også, så anbefaler jeg å ha kun et tynt lag. Oppskrifta på kremen gir ganske mye krem, så skal du ikke ha krem inni kaka, tror jeg det nok å halvere porsjonen... med mindre du skal gå løs på den med sprøyteposen og dekorere den.
Krem som blir til overs går fint å fryse.
Bunn:
200 g smør
4 store egg
3 dl sukker
1,5 dl hvetemel
5 ss kakao
3 ts vaniljesukker
4 store egg
3 dl sukker
1,5 dl hvetemel
5 ss kakao
3 ts vaniljesukker
Dumlekrem:
2 egg
150 g melis
100 g smør
200 g kokesjokolade
1 pk Dumle sjokolader
2 egg
150 g melis
100 g smør
200 g kokesjokolade
1 pk Dumle sjokolader
Slik gjør du:
Kakebunnen:
*Smelt smøret i en
kjele.
*Pisk egg og
sukker til eggedosis.
*Rør inn smøret i eggedosisen.
*Sikt mel, kakao og vaniljesukker
og bland i til en jevn deig.
*Kle en
22 cm rund springform med bakepapir i bunnen og smør kantene i forma godt.
*Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 25-30 minutter.
*Avkjøl kaka i forma.
*Vær obs på at kaka ser råaktig ut inni, men den skal være slik. Dette blir ikke en luftig kakebunn.
Dumlekremen:
*Smelt smøret i en kjele, ha i kokesjokolade og Dumlesjokoladene.
*Trekk kjelen av plata og rør til sjokoladen og dumlesjokoladen har løst
seg helt opp. Avkjøl blandingen.
*Mens sjokoladeblandingen kjøler seg, pisker du egg og melis til tykk eggedosis.
*Pisk så inn den avkjølte sjokoladeblandingen i eggedosisen til du får en glatt sjokoladekrem.
*Sett kremen i kjøleskapet til den blir litt mer fast, og ikke så rennende. Skal du bruke sprøyteposen, så må kremen bli såpass tykk at den holder konsistensen når du begynner å dekorere. Men følg med kremen, så den ikke blir for hard igjen, da får du den ikke ut av sprøyteposen!
Montering:
*Del kaka i to (om du vil ha krem inni kaka) og smør et tynt lag.
*Ha så andre delen av kaka på og smør et tynt lag dumlekrem over hele kaka.
*Ha evt resten av dumlekremen i en sprøytepose, og pynt så kaka slik du ønsker.
*Kaka er best når den oppbevares i romtemperatur.
*Det går fint an å fryse den.