onsdag 25. juli 2012

Rømmevafler.

Fikk i oppdrag å lage rømmevafler til lunch, så da er det bare å adlyde ordren! ;) Vafler er alltid godt, spesiellt med helt nyrørt hjemmelaget jordbærsyltetøy. Nå er vi ikke så heldige å ha ferske jordbær i hus, så da får vi bare ta det man har av syltetøy i kjøleskap...og brunost på vafler er jo alltid en slager!
Da jeg var liten var det jo himmelriket å spise varme nystekte vafler med smør og sukker på. Joda jeg liker fremdeles den kombinasjonen, men blir ikke så ofte jeg bruker smør og sukker på.



Her er oppskrifta mi:
4 egg
1 boks rømme
5 dl melk
4 ts sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
30 gram smør
Hvetemel

*Pisk eggene lett sammen med sukker, vaniljesukker og bakepulver.
*Ha i rømmen og bland godt.
*Tilsett melk og smøret som er smeltet, og bland det sammen.
*Ha så i hvetemel til du får en passe tykk røre.
*La røra stå å hvile seg ca 15 minutter før du begynner å steke.
*Server med, rømme, syltetøy, brunost, smør og sukker 


onsdag 18. juli 2012

Kanelsnurrer.

Deilige kanelsnurrer har sett dagens lys på kjøkkenet mitt i dag. NAM!



Dette trenger du:

5 dl melk
100 g margarin, smeltes
50 g gjær
1,5 dl sukker
1 ts kardemomme
6–800 g hvetemel
------------------
*Smør
*Kanel
*Sukker

*Smelt smøret, tilsett sukker og melk og varm opp til 37 grader.
*Ha så i gjæra og la den løse seg opp i melkeblandingen.
*Bland i resten av ingrediensene og elt deigen godt.
*La den heve i 30-40 minutter.
*Når deigen er ferdighevet, kjevle den ut til en stor firkant. Smør på romtemperet smør og strø kanel og sukker oppå smøret.
*Rull sammen deigen til en avlang pølse og skjær pølsa opp i skiver.
*Ha kanelsnurrene på bakepapirkledd stekebrett og la dem heve i 30-40 miutter
*Stekes  på 220 grader, midterste rille, 10 - 15 min. Følg med.
*Avkjøles på rist.

torsdag 12. juli 2012

Dronningenskake.

Denne kaka tar litt tid å lage men du har absolutt igjen for strevet. Den er kjempegod!




Sjokoladekakebunn:
3 egg
2 dl sukker
100 g smør
100 g kokesjokolade
1 dl hvetemel

Mandelbunn:
100 g mandler
4 eggehviter
2 dl melis

Gul suksesskrem:
4 eggeplommer
100 g sukker
0,8 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
100 g smør

Fyll og pynt:
3 dl kremfløte
3 stk kiwi
1 banan
høvlet mørk sjokolade

Fremgangsmåte:
Sjokoladebunn:
*Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. 
*Smelt smøret i en kjele, ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. 
*Bland dette inn i eggedosisen sammen med melet.
*Ha deigen i en 24 cm rund form  med bakepapir i bunnen.  Smør kantene i forma godt med smør.
*Stek kaken nederst i ovnen ved 175 grader i ca 35 min. 
*Avkjøl kaken i formen.

Mandelbunnen:
*Mal mandlene med mandelkvern og bland med melis. 
*Stivpisk eggehvitene. 
*Vend forsiktig inn mandlene og melis i eggehviten.
*Ha mandeldeigen i en 24 cm rund form med bakepapir i bunnen. Smør kantene i forma godt med smør.
*Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i ca 15 min. 
*Avkjøl kaken i formen. 

Gul suksesskrem:
*Ha eggeplommer, sukker, kremfløte og vaniljesukker i en liten kjele. 
*Varm opp under omrøring til blandingen tykner. Skal ikke koke! 
*Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. 
*Sett kremen i kjøleskapet til den har stivnet og blir tykk.

Montering:
*Legg sjokoladekakebunnen på et kakefat. 
*Smør halvparten av den gule kremen over kakebunnen. 
*Legg på bananskiver og 2 stk kiwi oppdelt i små biter. 
*Pisk kremfløten til krem sammen med litt sukker og fordel halvparten av kremen over kiwi- og bananbitene. 
*Legg på mandelbunnen. 
*Smør på resten av den gule suksesskremen oppå mandelbunnen.
*Pynt kaken med pisket krem, kiwibiter og sjokolade.

mandag 9. juli 2012

Islandskake.

Er bare en ting å si: en skikkelig kaloribombe av en kake, men åååå så god den er! Kokosbunn, eggekrem, fløtekrem og raspet sjokolade...enjoy!




Kokosbunn:
4 eggehviter  
1 ½ kopp sukker  
2 kopper kokosmasse
1 ts bakepulver

*Pisk eggehvitene og sukker skikkelig stive. 
*Ha i bakepulver og vend inn kokosmassen for hånd med en sleiv eller lignende.
*Ha røren i en 24 cm rund springform, kledd med bakepapir.
*Stekes på 170 grader, 40-45 min, nederste rille.

Eggekrem:
4 eggeplommer
100 g romtemperert smør
1 ts vaniljesukker
0,8 dl fløte
100 g sukker
-----------------
Fløte
Kokesjokolade

*Ha eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kasserolle, rør om over middels varme til kremen blir tykk. Den skal ikke koke!!
*Taes av platen og rør inn smøret i klatter.
*Avkjøles i kjøleskap til den er blitt helt kald og tykk i konsistensen.
*Eggekremen has oppå kokosbunnen.
*Pisk fløten og ha den oppå eggekrem.
*Rasp kokesjokolade og strø det over kaka.

fredag 6. juli 2012

Bløtkake med jordbær-og vaniljekrem.

Jeg baker noen kaker til et bryllup i morgen; bløtkake og islandskake. Legger ut oppskrift til bløtkake i dag, så kommer islandskaka i morgen.



Dette trenger du:
1 Sukkerbrødbunn
Vaniljekrem
Jordbærsyltetøy
Ca 3 pk fløte
Frukt og bær til pynt

Sukkerbrødbunn:
4 egg
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 1/2 ts bakepulver

*Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Dess luftigere eggedosis, dess bedre resultat!
*Sikt sammen alt det tørre
*Vend inn det tørre, forsiktig for hånd. Viktig at du ikke slår ut lufta av eggedosisen.
*Kle en 26 cm rund springform med bakepapir i bunnen, og smør kantene godt med smør
*Har røra i formen og stek kaka på 150 grader, i 40-45 minutter, neders i ovnen.

Jordbærkrem :
*Pisk ca 1/2 pk fløte med ca 1 ts sukker, til krem.
*Vend inn godt med jordbærsyltetøy i kremen.
*Jeg bruker alltid å lage hjemmelaget jordbærsyltetøy, da det gir en mye friskere og bedre jordbærsmak. Det gjør du enkelt ved å dele opp jordbær i passe biter, bland inn sukker og syltepulver og rør godt til sukker og syltepulver har blandet seg skikkelig med bærene. Se på pakningen på syltepulveret hvor mye mengde du må ha i forhold til mengde bær du bruker. Jeg bruker Certo syltepulver.
Får du ikke tak i friske jordbær går det fint å bruke singelfrosene jorbær, som du finner i frysedisken på butikkene.

Vaniljekrem:
3 eggeplommer
50 g sukker
2 ss maisenna
3 dl kremfløte
1 vaniljestang
3 gelatinblad

*Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
*Legg gelatinen i bløtt i 5 minutter
*Kok fløten sammen med vaniljefrøene
*Ta gelatinen ut av vannet og ha det i den varme fløten
*Pisk eggeplommer, maizena og sukker sammen
*Hell så  den varme fløten i eggblandinen i minst tre omganger. Rør godt hele tiden.
*Hell blandingen over i kasserollen igjen og varm det opp til kokepunktet. Rør godt hele tiden.
*Ta kasserollen av plata og rør, og rør og rør, til den blir skikkelig kremete.
*Avkjøl.
*Pisk opp litt krem, av ca 1/2 pk fløte og bland inn i den avkjølte kremen
*Alternativt kan du kjøpe ferdig vaniljekrem på butikken, ferdigkokt eller den av pulver som du koker selv. Men hjemmelaget er definitivt myyyye bedre!

Montering av kaka:
*Del sukkerbrødbunnen i tre deler.
*Dynk den med melk
*Legg på ett lag med jordbærkrem på den nederste bunnen
*Ha sukkerbrødbunn oppå og legg et lag med vaniljekrem oppå der igjen
*Ha så siste del av sukkerbrødet på laget med vaniljekrem
*Smør pisket krem rundt hele kaka og pynt med frisk frukt og bær




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...