Jeg er veldig glad i mat med mye smak og gjerne når den er litt hot og spicy! Vil du ikke ha den hot så er det bare og halvere mengden chilli og evt droppe den om du vil.
Til 4-5 personer trenger du:
750
g tomater (ca 10 middels store)
2
ss olje
1 stor løk, finhakkes
1
fedd hvitløk, finhakkes
1
rød paprika, finhakkes
1
rød chilli, finhakkes
8 dl grønnsaksbuljong
3
ss tomatpuré
salt
og pepper
1
ts sukker
1
1/2 ts tørket basillikum
*Skjær
et kryss i toppen av hver tomat og forvell dem i et par minutter i kokende vann, til skinnet på tomatene så smått begynner å løsne.
*Ta dem opp av vannet, la dem gjerne så å kjøle seg ned litt før du drar av skinnet.
*Grovhakk
tomatene.
*Varm
opp oljen i en stor kjele.
*Tilsett
hvitløk, løk, paprika og chilli, og la det småsurre i noen minutter.
*Ha
i tomatene, kok i 10 minutter.
*Ha
i buljong, salt, pepper og sukker.
*Kok
under lokk i 15 minutter.
*Krydres
med basillikum når suppen er kokt.
*Mos
suppen med stavmikser eller i foodprosessor, når den er noe avkjølt. Varm den langsomt opp i gjen.
*Tilsett
gjerne kokt makaroni.
*Server
med hvitløksbaguetter og evt kokte egg.