Jeg skulle egentlig ha laget bidos med gáhkko til, som middag i dag, men i mangel på reinkjøtt så ble den ideen droppet.
Men har du lyst å få en helt ny smaksopplevelse, når det gjelder vanilje i mat? Da anbefaler jeg å prøve å lage hjemmelaget vaniljesukker... ekte vanilje i maten er bare noe helt annet enn den kunstige framstillte vaniljesukkeret du får kjøpt i butikken. Kjempeenkelt å lage og fantastisk god smak!
Du trenger:
200 g sukker
2 vaniljestenger
*Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøene og bland frøene i sukkeret.
*Kjør sukkeret og vaniljefrøene i en blender/foodprosessor til sukkeret er blit finmalt og frøene har blandet seg godt med sukkeret.
*Kjør sukkeret og vaniljefrøene i en blender/foodprosessor til sukkeret er blit finmalt og frøene har blandet seg godt med sukkeret.
*Oppbevares i et glass med lokk.
*La vaniljesukkeret stå og godgjøre seg i et par uker, slik at vaniljesmaken får satt seg skikkelig!
*La vaniljesukkeret stå og godgjøre seg i et par uker, slik at vaniljesmaken får satt seg skikkelig!
Enklere kan det vel ikke gjøres? Og bedre kan det vel ikke bli?