torsdag 31. januar 2013

Hvitsaus/karrisaus uten mel.

Denne sausen bruker jeg til fiskeboller og den er helt fri for mel...og sååå mye bedre en melsausen. Kan virkelig anbefales!

Jeg brukte rødløk i sausen og da fikk den nesten litt grønnaktig skjær i seg. Men den er ikke noe mindre god av den grunn!


Dette trenger du til 1 boks fiskeboller:

250-300 g løk
2 ss smør
ca 3 dl melk + kraften fra fiskebollene evt 2-3 dl fiskebuljong
1 ts karri (kan sløyfes om du ønsker ren hvitsaus)
Salt og pepper 

*Finhakk løken og surr den i smøret sammen med karrien i 4-5 minutter.
*Spe på med melk og kraft og la det koke ca 5 minutter.
*Kjør sausen med stavmikser til sausen blir jevn og fin.
*Blir sausen tykk er det bare å spe på med mer melk.
*Ha i fiskebollene og kok sausen videre i ca 10 minutter.
*Smak til med salt og pepper.




onsdag 30. januar 2013

Grove polarbrød.

Jeg måtte prøve meg på polarbrød. Grove, gode og mettende. Dem falt veldig i smak av bådde mannen i hus og lille frøkena.
Disse kan også brukes til hamburgerbrød, som bunn til mini pizza og av deigen kan du også lage pølsebrød. Er bare å bruke fantasien!


Til ca 24 polarbrød trenger du:

100 g små havregryn
450 g sammalt hvete grov
450 g hvetemel
50 g sukker
1/2 ts salt
50 g gjær
5 dl melk
3 dl vann
3 ss linfrø
1 dl rapsolje

*Varm opp melk og vann til det blir fingervarmt, og rør inn gjæra til den løser seg opp.
*Bland i alle ingredinensene og elt deigen godt, til du får en god deig.
*Blir deigen for hard, spe på med mer vann. Blir den for løs, ha i mer hvetemel.Den skal være fast og fin men alikevel bittelitt klissete.
*La deigen heve i 1 time.
*Del deigen opp i ca 24 emner og trill dem ut til boller. La bollene hvile seg i ca 10 minutter.
*Trykk så bollene flate og kjevle dem videre ut til du får deigen på størrelse med et polarbrød.
*Ha dem på bakepapirkledd stekeplate og la dem hvile ca 30 minutter.
*Prikk dem med en kakepinne eller strikkepinne og stek dem på 220 grader i ca 8-10 minutter, til dem såvidt begynner å få farge.
*Avkjøl på rist.
*Kan fint fryses.

tirsdag 29. januar 2013

Enkel grønnsaksuppe med pølsebiter.

Nytt år, nye muligheter...selv om vi snart er i februar.
Har vært treg med å kommet meg i gang med blogginga...motivasjonen har ikke vært helt på topp. Har vært i tenkeboksen om jeg skulle slutte med det eller rett og slett ordne om på blogginga. Så langt er jeg ikke blitt helt enig med meg selv.
I dag gjorde vi det kjapt og enkelt til middag; grønnsaksuppe med pølsebiter i.



Til ca 2-3 personer trenger du:
1 stor potet
1 stor gulrot
1 stor skive kålrabi
1-2 skiver selerirot
1/2 middels purre
ca 150 g pølse
2 hønsebuljong terninger
8 dl vann

*Skrell alle grønnsakene og kutt dem opp i små terninger
*Skjær purren i skiver
*Fjærn skinnet av pølsen og skjær opp i små terninger
*Ha alt i en kasserolle, sammen med vann og buljongterninger
*Kok til grønnsakene blir møre
*Server gjerne med grove rundstykker til
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...