150 g smør
1 1/2 dl sirup
3 dl sukker
1 1/2 dl fløte
2 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
1 1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt sort pepper
2 1/2 ts natron
ca 8 dl hvetemel
1 1/2 dl sirup
3 dl sukker
1 1/2 dl fløte
2 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
1 1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt sort pepper
2 1/2 ts natron
ca 8 dl hvetemel
*Smelt smøret i en kasserolle, tilsett sirup og sukker og rør det godt sammen.
*Avkjøl blandingen til lunken og ha den over i en stor bolle.
*Tilsett fløte, krydder og natron blandet med litt mel. Bland det godt sammen.
*Arbeid inn resten av melet.
*Deigen blir litt løs, men den skal være slik.
*Pakk deigen godt inn i plast
og la den ligge i kjøleskapet natten over.
*Kna deigen på et melet bakebord.
*Kna deigen på et melet bakebord.
*Kjevl den ut, til en tynn leiv og stikk ut figurer.
*Stek
pepperkakene ved 180 grader i 8 minutter.
*Når du tar dem ut av ovnen så er dem fremdeles myke, men la de ferdigstekte kakene ligge litt på stekeplaten og "stivne" før du flytter dem.
*Når du tar dem ut av ovnen så er dem fremdeles myke, men la de ferdigstekte kakene ligge litt på stekeplaten og "stivne" før du flytter dem.
*Oppbevares i en luftett kakeboks.
*Deigen kan fint fryses.