Deilig lørdag og deilig middag! I dag ble det kyllingpai med spinat, bunnen laget av spelt og havremel. Nydelig!
Paibunn:
150 g smør
150 g speltmel
50 g havremel
ca. 2 ss vann
Fyll:
4 stk kyllingfilet i biter
1 stk løk
1 fedd hvitløk
200 g frisk spinat
5 stk egg
3 dl melk
1 ts salt
½ ts pepper
100 g revet hvitost
*Smuldre
smør og mel sammen, og tilsett vann til en smidig deig. La deigen hvile kaldt i ca. 1/2
time.
*Trykk deigen ut i en paiform og prikk med en gaffel.
*Trykk deigen ut i en paiform og prikk med en gaffel.
*Stek den i ovnen ved 200 grader i
ca. 15 minutter.
*Stek kyllingbitene sammen med finhakket løk og hvitløk.
*Stek kyllingbitene sammen med finhakket løk og hvitløk.
*Tilsett renset og vasket spinat og fres
det til spinaten faller sammen.
*Fordel alt på den forstekte paibunnen.
*Hell over sammenvispet egg, melk, salt og pepper.
*Hell over sammenvispet egg, melk, salt og pepper.
*Dryss revet
ost på toppen.
*Stek paien videre i ca. 25 minutter til den er gyllenbrun.
*Server gjerne med en god salat til.