Disse kan også brukes til hamburgerbrød, som bunn til mini pizza og av deigen kan du også lage pølsebrød. Er bare å bruke fantasien!
Til ca 24 polarbrød trenger du:
100 g små havregryn
450 g sammalt hvete grov
450 g hvetemel
50 g sukker
1/2 ts salt
50 g gjær
5 dl melk
3 dl vann
3 ss linfrø
1 dl rapsolje
*Varm opp melk og vann til det blir fingervarmt, og rør inn gjæra til den løser seg opp.
*Bland i alle ingredinensene og elt deigen godt, til du får en god deig.
*Blir deigen for hard, spe på med mer vann. Blir den for løs, ha i mer hvetemel.Den skal være fast og fin men alikevel bittelitt klissete.
*La deigen heve i 1 time.
*Del deigen opp i ca 24 emner og trill dem ut til boller. La bollene hvile seg i ca 10 minutter.
*Trykk så bollene flate og kjevle dem videre ut til du får deigen på størrelse med et polarbrød.
*Ha dem på bakepapirkledd stekeplate og la dem hvile ca 30 minutter.
*Prikk dem med en kakepinne eller strikkepinne og stek dem på 220 grader i ca 8-10 minutter, til dem såvidt begynner å få farge.
*Avkjøl på rist.
*Kan fint fryses.
*Kan fint fryses.
Disse er fantastisk gode!
SvarSlettSlo an hos både store og små, og det ligger nå alltid et lager i fryseren :-)
Perfekte i matpakka!
Tusen takk!
Så flott at de falt i smak! :)
SvarSlett