torsdag 16. februar 2012

Hval-schnitzel.

Hval er jo utrolig godt! Ofte blir jeg litt ensporet når det kommer til hvalkjøtt, ender som regel med å hive det på grillen på sommeren. Så da tenkte jeg å prøve noe helt nytt og prøve meg på hval-schnitzel med wokkede grønnsaker og ovnsbakt potet! Og det ble kjempegodt!!



Dette trenger du:
Hvalkjøtt
1 egg
Griljermel
Peppermiks
Salt

Tilbehør:
2 Gulrøtter
1 Brokkoli
1 pk Babymais
1 Rødløk
Ovnsbakte poteter
Hvitløksmør
Peppersaus

*Start med å sette på ovnen på 200 grader
*Pakk inn potetene i alminiumsfolie og bak dem midt i ovnen i ca 1 time. Kjenn etter om potetene er ferdige.
*Mens potetene stå i ovnen, skjærer du hvalkjøttet i tynne skiver. (Kjøttet er lettere å skjære hvis det er halvfrossent).
*Pisk egget lett
*Bland peppermix og salt sammen med griljermelet. Smak deg fram til hvor mye du ønsker.
*Dypp hvalkjøttet i egget og deretter over i griljermelet
*Stek i smør på middels varme i 3-4 minutter på hver side. OBS! Ikke stek kjøttet for lenge, da blir det seigt!
*Skjær opp grønnsakene i passe biter, wokkes i litt olje og krydres med litt salt og hvitløkspepper
*Lag peppersaus (Ja ble posesaus).
*Hvitløksmør lager du enkelt selv ved å blande smør og moset hvitløk sammen. Ca 50 gram smør til 1 fedd hvitløk. Hvitløksmør på ovnsbakt potet er skikkelig godt!

Enjoy! :)

2 kommentarer:

  1. Måste testa! :) Hur gör du när du grillar val, det har vi velat prova, men inte vågat! :P

    SvarSlett
  2. Jeg skjærer kjøttet opp i skiver og legger det i marinade. Bruker kjøpe ferdig marinade på butikken, hvitløk og urter eller chilli,synes jeg er best. La kjøttet ligge godt dekt i marinaden i 3-4 timer, jo lengere det ligger, dess bedre blir det. Så er det bare å fyre opp grillen og grille i vei. Men grill det bare noen minutter på hver side, ellers blir det gummisåler! Det er bare å prøve. :))

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...