torsdag 9. februar 2012

Potet-og purresuppe.





Dagens middag. En kjempegod suppe som i allefall ikke vi klarer stoppe å spise, før det er tomt! Enjoy! Vil du ha ren vegetar middag, er det bare å kutte ut kjøttet!

Dette trenger du til 4 personer:
1 middels purreløk
500 g poteter
3 fedd hvitløk
1 liter grønnsaksbuljong
(hønsebuljong eller vanlig buljong for dem som ønsker det)
2 dl matfløte
matolje
salt
pepper
Om du ønsker kjøtt i suppa: 3 kyllingfileter eller 3-400 g kyllingkjøttdeig

*Vask, rens og skjær opp purren i skiver
*Finhakk hvitløken
*Skrell potetene og skjær i små terninger
*Fres purre og hvitløk i litt olje noen minutter
*Ha i potetene og buljongen, kok til potetene er møre
*Mos suppen med stavmikser og tilsett fløte
*Smak til med salt og pepper
*Server med havrerundstykker. Oppskrift på havrerundstykker finner du her.

Skal du ha kjøtt i:
*Skjær kyllingen i små biter eller stek kjøttdeigen på panne
*Ha kyllingbitene i suppen og kok suppen til kyllingen er kokt. (ca 10 min), eller ha i kjøttdeigen, kok opp noen minutter og server.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...