Jeg smeller til med oreokake i dag. Planen var å lage min egen lille vri på kaka, men alt går ikke alltid etter planen, så da tar vi å gjør den etter oppskrifta.
Bunn:
300 gram Oreokjeks
100 gram smør, smeltes
*Ha kjeksen i en foodprosessor og knus dem godt.
*Ha
i smeltet smør og kjør til en jevn masse.
*Sett en kakering (24 cm) direkte på et kakefat og trykk massen godt ned.
*Sett bunnen i kjøleskapet mens du lager
ostekremen.
Ostekrem:
200 gram kremost
2,5 dl melis
1 pk kremfløte
ca 50 gram Oreokjeks, grovt hakket
*Bland kremosten med melis og rør godt slik at
osteblandingen blir litt kremete.
*Pisk kremfløten til krem og vend forsiktig
inn osteblandingen.
*Ha i underkant av 2/3 av ostekremen på bunnen.
*Oppbevar
resten av ostekremen kaldt.
*Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i ostemassen.
*La den stå i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Sjokolademousse:
1 pakke lys sjokolademousse
ca 50 gram Oreokjeks, grovt hakket
*Lag sjokolademousse etter anvisningen på pakken.
*Grovhakk
oreokjeks, bland i moussen og smør forsiktig sjokolademoussen over ostekremen.
*Settes i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Pynt:
Oreokjeks
Smeltet mørk kokesjokolade
*Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen.
*Ha over biter med grovt hakket Oreokjeks til
pynt.
*Settes i kjøleskap minst en time.
*Smelt litt mørk
kokesjokolade og ringle denne lett over kaken.
*Fjern ringen rundt kaka ved å skjær med en kniv rundt kanten.
Er det 3dl kremfløte eller 7dl? :)
SvarSlettDet er 3 dl. :-)
SvarSlett