Jeg lager dem i stekovn, små runde, som polarbrød.
Slik gjør jeg det:
100
g smør
2 ss sirup
Ca 2 ts anis (kan også bruke fenikkel)
1 liter melk
2 ss sirup
Ca 2 ts anis (kan også bruke fenikkel)
1 liter melk
50
g gjær
1
ts salt
Ca
1-1,2 kg mel
*Smelt
smøret
*Ha
anis og sirup i det smeltede smøret og rør godt til sirupen har løst seg opp.
*Bland
i melka og varm opp til fingervarmt.
*Smuldre
gjæra i melkeblandingen og rør godt til den får løst seg ordentlig opp.
*Bland
væskeblandingen sammen med mel og salt, og elt deigen godt. Ikke ha alt melet i
med en gang, men spe på med mer av melet etter hvert som deigen blander seg,
til du får en fin og smidig deig. Ikke få den for hard. Det er bedre at den er
litt klissete enn at den blir for hard.
*La
deigen heve i ca 1 time.
*Elt
deigen så du får ut lufta, trill den ut til til en lang pølse og del den
opp i ca 40 små emner.
*Trill
ut boller av emnene og la bollene hvile seg ca 5 minutter.
*Trykk
bollene flate og kjevle dem til runde små leiver (på størrelse med et
polarbrød) på ca ½ cm tykkelse.
*La
dem hvile i ca 30 minutter.
*Stekes
på 180 grader, midt i ovnen, i ca 10-12 minutter. Følg med, dem er ferdige når
dem begynner å bli gyldene.
*Avkjøl
på rist og spis mens dem er helt ferske!
Hei!
SvarSlettBruker du malt eller hel anis?
Malt
Slett