Jeg skulle egentlig ha laget bidos med gáhkko til, som middag i dag, men i mangel på reinkjøtt så ble den ideen droppet.
Men har du lyst å få en helt ny smaksopplevelse, når det gjelder vanilje i mat? Da anbefaler jeg å prøve å lage hjemmelaget vaniljesukker... ekte vanilje i maten er bare noe helt annet enn den kunstige framstillte vaniljesukkeret du får kjøpt i butikken. Kjempeenkelt å lage og fantastisk god smak!
Du trenger:
200 g sukker
2 vaniljestenger
*Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøene og bland frøene i sukkeret.
*Kjør sukkeret og vaniljefrøene i en blender/foodprosessor til sukkeret er blit finmalt og frøene har blandet seg godt med sukkeret.
*Kjør sukkeret og vaniljefrøene i en blender/foodprosessor til sukkeret er blit finmalt og frøene har blandet seg godt med sukkeret.
*Oppbevares i et glass med lokk.
*La vaniljesukkeret stå og godgjøre seg i et par uker, slik at vaniljesmaken får satt seg skikkelig!
*La vaniljesukkeret stå og godgjøre seg i et par uker, slik at vaniljesmaken får satt seg skikkelig!
Enklere kan det vel ikke gjøres? Og bedre kan det vel ikke bli?
Hei! Så fin blogg du har! Hvordan er doseringen av hjemmelaget vaniljesukker i forhold til det vanlige?
SvarSlettTorild
Jeg bruker litt ekstra, ca 1 1/2 ts hjemmelaget vaniljesukker i forholdt til 1 ts ferdigkjøpt. Men nå er jeg glad i mye vaniljesmak. Hjemmelaget vaniljesukker gir jo en helt annen type vaniljesmak en den kjøpte. Du må nesten bare prøve deg frem i forhold til hva du liker. Den kjøpte er på en måte mye mer skarpere i smaken synes jeg.
SvarSlett