torsdag 17. mai 2012

Mandelkake med friske bær.

Gratulerer med dagen Norge! Håper alle har hatt en flott 17.mai feiring. Vi har koset oss i perfekt 17.mai vær; strålende solskinn og deilig temperatur ute!
På grunn av litt data problemer har jeg ikke fått oppdatert her, men nå kommer i allefall oppskrift på 17.mai kaken jeg bakte og som snart er oppspist; mandelkake med krem og friske bær. Frisk, deilig og ikke for søt. Du klarer nesten ikke stoppe å spise, når du først har tatt ett stykke.



Mandelbunn:
150 g mandler
2 ss hvetemel
4 egg
150 g sukker

*Finmal mandlene i mandelkvern og bland dem sammen med melet
*Pisk en luftig eggedosis av egg og sukker
*Vend inn mel og mandler forsiktig i eggedosisen
*Hell deigen inn i 22 cm bakepapirkledd springform
*Stekes i 170 grader, nederste rille i 30 min
*Avkjøl kaken i formen

Krem:
1 pk fløte
2-3 ts sukker
2 ts vaniljesukker

*Pisk krem av fløte og sukker
*Ha i vaniljesukkeret når kremen er nesten ferdigpisket og pisk så kremen ferdig
*Ha kremen oppå og rundt kaken
*Pynt med masse friske bær








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...