I dag ble det makaroni og pølsegrateng til middag, noe som falt veldig i smak hos store og små, til tross for det faktisk er første gang det serveres til middag her i hus. Jeg er ikke noe særlig glad i pølser, men av og til er det faktisk greit å servere det til middag.
Her kommer min versjon av makaroni og pølsegrateng:
Til 4-5 personer:
4
kjøttpølser
5
dl tørr makaroni
Amerikansk
grønnsaksblanding
Raspet ost
Ostesaus:
Raspet ost
*Sett
ovnen på 200 grader
*Skjær
pølsene i små terninger
*Kok
makaroniOstesaus:
3
ss margarin
2
ss mel
6
dl melk
1
maggi kyllingbuljongterning
½
ts malt muskat
2
dl raspet ost
*Smelt smør i en kjele, ha i mel og spe på med melk, kok opp.
*Ha
i buljongterning og malt muskat
*La
sausen småkoke 5-10 min.
*Tilsett 2 dl raspet ost og bland godt til osten er smeltet inn i sausen
*Ha
pølsebiter og makaroni i sausen, bland godt sammen
*Ha
amerikansk grønnsaksblanding nederst i en ildfast form, ha pølse og makaroni
blandingen over
*Strø
revet ost oppå
*Stekes
i ovnen på 200 grader i 30 minutter, til osten begynner å bli gylden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar