søndag 8. april 2012

Verdens beste.


Jeg fikk i oppdrag av min mor å lage verdens beste til påske, så da var det bare å hoppe i kakedeigen! Rakk ikke å legge ut oppskrift her før påske, men her kommer den i allefall. Den er en kjempe god kake, om ikke verdens beste, så er det ikke så veldig langt unna!

Et stykke verdens beste!



Bunn:
150 g sukker
150 g smør
150 g hvetemel
5 eggeplommer
4 ss melk
1 ts bakepulver

Marengs:
5 eggehviter
200 g sukker
Hakkede mandler

*Smør og sukker røres hvitt og luftig
*Tilsett eggeplommene og bland det litt sammen
*Ha så i hvetemel, mel og bakepulver
*Kle en langpanne med bakepapir og bre røra ut i forma
*Pisk eggehviter og sukker til du får en stiv marengs
*Ha marengsen oppå deigen og hakkede mandler på toppen av marengsen
*Stek kaken på 175 grader, midt i ovnen, til marengsen er gylden. FØLG MED!

Fyll:
1 pk romfyll
2 ½ dl fløte
1 ss sukker

*Kok romfyllet etter anvisning på pakken. Avkjøles til den er helt kald.
*Pisk fløten og sukker
*Bland pisket fløte og romfyllet sammen

*Når kaka er avkjølt, deler du den i to på midten
*Bre romfyllet over den ene delen av kaka
*Ha den andre delen av kaka oppå fyllet
*Kaka blir best om den får stå noen timer og "godgjøre" seg!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...