Denne gulrot og ingefærsuppa har jeg ikke prøvd før, så om jeg skulle ha endret noe på den, så må det være mere ingefær i. Jeg er glad i mye smak og når det i tillegg heter gulrot OG ingefærsuppe, så forventet jeg mye mer ingefærsmak. Men suppa var knall god den, skikkelig frisk og god i smaken!
Til 4 porsjoner trenger du:
800
g gulrøtter, grovhakket
1
ss smør
100
g løk, hakket
1
ss finhakket ingefær (jeg tror jeg går for 2 ss neste gang)
3
fedd hvitløk, finhakket
100
g tomat
1
½ ts sitronskall, fint revet
8
dl grønnsaksbuljong
2
ss sitronsaft
*Smelt
smør i en stor kjele
*Ha i løk og stek i et par minutter
*Tilsett
ingefær og hvitløk og stek videre i ca 1 minutt
*Ha
i gulrot, tomat, sitronskall og buljong og kok opp
*La
det småputre under lokk til gulrøttene er møre, ca 15 minutter
*Mos
suppen med stavmikser
*Smak
til med salt, pepper og sitronjuice
*Tilsett
mer buljong hvis du ønsker er tynnere suppe
*Server gjerne med hvitløksbaguetter
*Om du ønsker, kan du også tilsette 1 pk (400 gram) strimlet svinekjøtt, som du først steker på panna i litt olje. Tilsett kjøttet etter du har moset suppen ferdig, og la det småkoke sammen med suppa 1-2 minutt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar